• head_banner_01

Laserrens VS tradisjonell rengjøring for skip

Laserrens VS tradisjonell rengjøring for skip


  • Følg oss på Facebook
    Følg oss på Facebook
  • Del oss på Twitter
    Del oss på Twitter
  • Følg oss på LinkedIn
    Følg oss på LinkedIn
  • Youtube
    Youtube

Fremveksten av verdens stormakter starter alle fra skipsbygging og går gjennom havet.Som et viktig symbol på et lands industrielle nivå,verftsindustrien, som "kronen av omfattende industrier", har en høy grad av industriell ekspansjon og sterk industriell drivkraft.Siden første halvår i år har mangelen på global fraktkapasitet ført til en økning i fraktprisene, og veksten i fraktetterspørselen har ført til en økning i internasjonale nye skipsordrer, og har ført til en "velstående scene som ikke er sett i ti år» i den globale skipsbyggingsindustrien.det er bra.

wps_doc_2

Selv om situasjonen er god, må skipsbyggingsindustrien fortsatt møte mange industrielle oppgraderingsproblemer under det høye presset fra miljøvern.De siste årene har Den internasjonale sjøfartsorganisasjonen (IMO) gradvis fremskyndet sin lovgivning om miljøvern, og de relevante energieffektivitets- og karbonintensitetsindikatorene har tydelig etablert en tidsplan for ikrafttredelse.

Samtidig er målet «karbontopp og karbonnøytralitet» også blitt foreslått for den grønne utviklingen av skipsbyggingsindustrien.Med de nye kravene er "avkarbonisering" avgjørende, og grundig bruk av ny energi, nye materialer og mer grønne og intelligente teknologier har blitt nøkkelretningen for skipsbyggings- og reparasjons- og fraktindustrien i fremtiden.

wps_doc_4

Tradisjonelt er avkalking av skip en viktig del av vedlikehold og reparasjon av skip.Tidligere ble det hovedsakelig utført ved manuell spadehammer eller luftsprengning.Men nå i store skipsbyggingsbedrifter brukes mer og mer laserrensing for å utføre skipsrengjøring.Rengjøring, hvorfor er det et slikt skifte?Eller hva er fordelene medlaserrensemaskinersammenlignet med tradisjonelle rengjøringsmetoder?

Tradisjonell rengjøringsprosess innen skipsbygging og reparasjon

Innen skipsbygging og reparasjon er det et stort antall rengjøringsledd, hovedsakelig inkludert stålplateforbehandling (før sveising og etter sveising) og segmentell forbehandling (før lakkering) av nye skip, samt rustfjerning og totalfjerning ved reparasjon og vedlikehold av gamle skip.Maling og sekundært malingsvedlikehold.

Tradisjonelle rengjørings- og malingsfjerningsprosesser inkluderer hovedsakelig manuell sliping, sandblåsing, kuleblåsing, høytrykksspyling og kjemisk rengjøring.Disse tradisjonelle renseprosessene kan i utgangspunktet møte behovene til skrogrengjøring når det gjelder effektivitet og rustfjerningskvalitet, men kan ikke ignoreres.Ja, de er generelt arbeidskrevende, høyt vann- og strømforbruk, spesielt sandblåsing produserer store mengder røyk og støv, forårsaker alvorlig forurensning av miljøet, samt resirkulering av avløpsvann etter høytrykksspyling, og enkelte oppgaver med høye renholdskrav kan ikke gjennomføres mv.

Laserrenseteknologihar mange fordeler som f.eksingen skade på underlaget, presis kontroll på mikronnivå, energisparing og miljøvern, så det har blitt et forskningshotspot innen skipsbygging.

 wps_doc_1

1. Manuell rustfjerning

Verktøyene for manuell rustfjerning inkluderer hammere, spader, stålkniver, stålbørster osv. Vanligvis blir tykke rustflekker slått løs med en hammer og deretter fjernet med en spade.Høy arbeidsintensitet og lav rustfjerningseffektivitet.

2. Mekanisk rustfjerning

(1) Små pneumatisk eller elektrisk rustfjerning;(2) Rystfjerning av skudd (sand);

(3) Avrusting med vannslipemiddel med høyt trykk;(4) Avrusting ved kulesprengning.

3. Kjemisk rustfjerning

Det er hovedsakelig en rustfjerningsmetode som bruker den kjemiske reaksjonen mellom syre og metalloksider for å fjerne rusten på metalloverflaten, det vil si den såkalte beising og rustfjerning, som kun kan drives i verkstedet.Kjemisk rustfjerning har høy risiko, alvorlig miljøforurensning, og er begrenset til bruk.

4. Laserrustfjerning

Laserrustfjerning er en ny grønn, miljøvennlig, effektiv og sikker ny teknologi, som snart vil erstatte de ovennevnte prosessene og bli mye brukt.Spesielt ved malingsfjerning, oljefjerning, kantrens og rustfjerning, og fjerning av oksidlag, vil laserrensing spille en uerstattelig rolle.

 wps_doc_0

Basert på ovennevnte virkelighet, under kravene i de nye EIA-standardene, må skipsbyggingsindustribedrifter aktivt søke nye, effektive og rene renseprosesser og metoder for å løse industriens smertepunkter.

Laserrensing gjør skipsrengjøring til et viktig alternativ

I løpet av de siste årene, under talsmann for høy effektivitet, energisparing og miljøvern for å fremme utviklingen av industrien, har laserrenseteknologi gradvis dukket opp i avanserte applikasjoner som nye energikjøretøyer, romfart og presisjonselektronikk, og har også vist mer og mer brukspotensial i verftsindustrien.

Laserrenseteknologi har mange fordeler som ingen skade på underlaget, presis kontroll på mikronnivå, energisparing og miljøvern osv., og kan fullt ut møte behovene for rustfjerning av alle stålprofiler og forbehandling før og etter sveising.

wps_doc_3

Når det gjelder vedlikehold av skip, er laserrengjøring, som en "høypresisjons" renseteknologi, egnet for avskalling av rust og maling på overflater av hytter, ballasttanker, drivstofftanker osv., samt rengjøring av karbon avleiringer som marine dieselmotor sylinderventiler Det skader ikke underlaget, og kan håndtere små hull uten noen hindringer for nøyaktig fjerning av kalkavleiring, høy rengjøringskvalitet, energisparing og miljøvern.

Hvis du ønsker å lære mer om laserrengjøring, eller ønsker å kjøpe den beste laserrensemaskinen for deg, vennligst legg igjen en melding på nettsiden vår og send oss ​​en e-post direkte!


Innleggstid: 12. oktober 2022
side_ico01.png