• ulu_fanua_01

Fa'amama leisa VS fa'amama masani mo va'a

Fa'amama leisa VS fa'amama masani mo va'a


  • Mulimuli ia i matou i luga ole Facebook
    Mulimuli ia i matou i luga ole Facebook
  • Fa'asoa i matou ile Twitter
    Fa'asoa i matou ile Twitter
  • Mulimuli mai ia matou LinkedIn
    Mulimuli mai ia matou LinkedIn
  • Youtube
    Youtube

O le tula’i mai o malo tetele o le lalolagi e amata uma mai i le fauina o vaa ma ui atu i le vasa.O se faailoga taua o le tulaga tau alamanuia o se atunuu,le pisinisi fau vaa, e pei o le "pale o alamanuia lautele", ei ai le maualuga maualuga o le faʻalauteleina o pisinisi ma le malosi o pisinisi.Talu mai le afa muamua o lenei tausaga, o le le lava o le gafatia o felauaiga i le lalolagi atoa ua mafua ai le siʻitia o tau o felaʻuaʻiga, ma o le faʻatupulaia o le manaʻoga o vaʻa ua mafua ai le faʻateleina o faʻatonuga o vaʻa fou faavaomalo, ma maua ai se "vaaiga manuia e le o vaaia i totonu. sefulu tausaga” i pisinisi fau vaa i le lalolagi aoao.e lelei.

wps_doc_2

E ui ina lelei le tulaga, ae o loʻo manaʻomia pea e le pisinisi fau vaa ona feagai ma le tele o faʻafitauli faʻaleleia pisinisi i lalo o le maualuga o le puipuiga o le siosiomaga.I tausaga talu ai nei, o le International Maritime Organization (IMO) ua faasolosolo malie ona faʻavaveina lana tulafono i le puipuiga o le siosiomaga, ma o le faʻaogaina o le malosi ma le malosi o le carbon faʻaalia ua manino le faʻatulagaina o le taimi mo le faʻamalosia.

I le taimi lava e tasi, o le "carbon peak and carbon neutrality" sini ua faʻatulagaina foi mo le atinaʻeina lanu meamata o le gaosiga o vaʻa.Faʻatasi ai ma manaʻoga fou, "decarbonization" e taua, ma o le faʻaogaina loloto o le malosi fou, mea fou ma sili atu mea lanu meamata ma atamai tekinolosi ua avea ma taʻiala autu o le fausiaina o vaʻa ma toe faʻaleleia ma felauaiga pisinisi i le lumanaʻi.

wps_doc_4

I le masani ai, o le fa'amama o va'a o se vaega taua o le tausiga ma le fa'aleleia o va'a.I aso ua tuana'i, sa masani lava ona faia i le suo lima lima po'o le sasaina o le ea.Ae ui i lea, i le taimi nei i pisinisi tetele fau vaa, o loʻo faʻaaogaina le tele o le faʻamamaina o le laser e faʻatino ai le faʻamamaina o vaʻa.Fa'amama, aisea ua i ai se suiga faapena?Poo le a le lelei omasini fa'amama leisape a faatusatusa i auala masani o le faamamaina?

Fa'amama fa'aleaganu'u i le faufale ma toe fa'aleleia

I le fausiaina o vaa ma le toe faaleleia, o loʻo i ai se numera tele o fesoʻotaʻiga faʻamama, aemaise lava e aofia ai le faʻamaʻiina o ipu uamea (a'o le'i uelo ma pe a uma le uelo) ma vaega muamua togafitiga (ao lei valiina) o vaʻa fou, faʻapea foʻi ma le aveeseina o le ele ma le aveeseina atoa i le toe faʻaleleia ma le tausiga o vaʻa tuai.Fa'aleleia o vali ma vali lona lua.

O faiga fa'aleaganu'u ma le aveeseina o vali e masani lava ona aofia ai le oloina o le tusi lesona, fa'ama'i oneone, fa'afana fana, fufulu vai maualuga ma le fa'amamaina o vaila'au.O nei faiga fa'aleaganu'u fa'amama e mafai ona fa'amalieina mana'oga o le fa'amamāina o le tino e tusa ai ma le lelei ma le lelei o le aveeseina o le 'ele, ae e le mafai ona fa'agaloina.Ioe, e masani lava ona galue malosi, maualuga le suavai ma le eletise, aemaise lava le sandblasting e maua ai le tele o le asu ma le pefu, e mafua ai le afaina tele o le siosiomaga, faʻapea foʻi ma le toe faʻaaogaina o le suavai leaga pe a uma le fufuluina o le vai maualuga, ma nisi o galuega ma maualuga manaoga mama e le mafai ona faamaeaina etc.

tekinolosi fa'amama leisae tele ona lelei e pei oleai se afaina i le mea'ai, pulea tonu i le micron tulaga, faʻasaoina o le malosi ma le puipuiga o le siosiomaga, o lea ua avea ai ma nofoaga suʻesuʻe i le fausiaina o vaʻa.

 wps_doc_1

1. Ave'esea ele lima

O mea faigaluega mo le aveeseina o le ele tusi e aofia ai samala, suo, naifi u'amea, pulumu uaea, ma isi. E masani lava, o mea ele mafiafia e tu'itu'i i se samala ona aveese lea i se suo.Malosi o galuega ma maualalo le lelei o le aveesea o le ele.

2. Ave'esea ele masini

(1) Laititi pneumatic po'o le ele eletise;(2) Aveese le 'ele o le fana;

(3) Fa'amama e ala i le maualuga o le mamafa o le vai;(4) Fa'amama e ala i le sasaina o fana.

3. Ave'esea ele vaila'au

E masani lava o se auala e aveese ai le ele lea e faʻaaogaina ai le vailaʻau i le va o le acid ma le uʻamea uʻamea e aveese ai le 'ele i luga o le uʻamea, o lona uiga, o le mea e taʻua o le pickling ma le 'ele, lea e mafai ona faʻatinoina i totonu o le fale faigaluega.Ole aveeseina ole ele ole vaila'au e maualuga lona lamatiaga, leaga tele le si'osi'omaga, ma fa'atapula'aina mo le fa'aoga.

4. Ave'esea ele laser

Leisa ele aveesea o se fou lanu meamata, siosiomaga faauo, lelei ma saogalemu tekinolosi fou, lea o le a vave ona suia faiga o loʻo i luga ma faʻaaogaina lautele.Aemaise lava i le valiina o vali, aveeseina o le suauu, faʻamamaina pito ma le 'ele, ma le aveeseina o le oxide, o le faʻamamaina o le laser o le a faia se sao e le mafai ona suia.

 wps_doc_0

Faʻavae i luga o le mea moni o loʻo i luga, i lalo o manaʻoga o tulaga fou o le EIA, e tatau i pisinisi fau vaa faufale ona sailia ma le malosi ni faiga fou, lelei ma mama ma auala e foia ai tulaga tiga o le alamanuia.

Fa'amama leisa faia fa'amama va'a o se filifiliga taua

I tausaga talu ai nei, i lalo o le faʻasalalauga o le maualuga maualuga, faʻasaoina o le malosi ma le puipuiga o le siosiomaga e faʻaleleia ai le atinaʻeina o le alamanuia, ua faasolosolo malie ona faʻatupuina le tekonolosi faʻamama leisa i talosaga maualuga e pei o taavale malosi fou, aerospace, ma mea tau eletise, ma ua i ai foi. fa'aalia le tele ma le tele o le fa'aogaina o mea e mafai ona fa'aogaina i totonu o pisinisi fau va'a.

Tekinolosi fa'amama leisa e tele mea lelei e pei o le leai o se fa'aleagaina o le substrate, fa'atonu sa'o i le micron, fa'asaoina o le malosi ma le puipuiga o le si'osi'omaga, ma isi, ma e mafai ona fa'amalieina mana'oga o le 'ele'ese o fa'amatalaga u'amea uma ma le fa'agasologa muamua a'o le'i mae'a ma fa'aulu.

wps_doc_3

E tusa ai ma le tausiga o vaʻa, faʻamama leisa, e pei o se tekinolosi faʻamama "maualuga", e talafeagai mo le paʻu o le ele ma vali i luga o luga o fale, tane paʻu, tane suauu, ma isi, faʻapea foʻi ma le faʻamamaina o le carbon. tupe teu e pei o le gataifale tiso afi afi valves E le afaina ai le substrate, ma e mafai ona taulimaina tamai va e aunoa ma so o se faʻalavelave e saʻo aveese fua, maualuga le faamamaina lelei, faaola malosi ma le puipuiga o le siosiomaga.

Afai e te manaʻo e aʻoaʻo atili e uiga i le faʻamamaina o le laser, pe manaʻo e faʻatau le masini fufulu leisa sili mo oe, faʻamolemole tuʻu se feʻau i luga o la matou upega tafaʻilagi ma imeli saʻo mai!


Taimi meli: Oke-12-2022
side_ico01.png