• Растете го вашиот бизнис соласер за среќа!
  • Мобилен/WhatsApp:+86 13682329165
  • jason@fortunelaser.com
  • head_banner_01

Fortune Laser Pulses 500W машина за ласерско чистење со вода за ладење

Fortune Laser Pulses 500W машина за ласерско чистење со вода за ладење

Флексибилни и прилагодливи параметри

Едноставен и компактен изглед

Може да се користи долго време

Интегриран дизајн на копчиња и рачки

12 различни режими за опции за брзо префрлување


Детали за производот

Ознаки на производи

Вовед во опрема

Вовед во опрема8

Системот за пулсно ласерско чистење Fortunelaser FL-HC500 може да се користи за чистење на различни метални подлоги, како што се легура на титаниум, легура на алуминиум, легура со висока температура, нерѓосувачки челик, јаглероден челик и други делови површински оксиден слој, облога, масло, 'рѓа, облога и друго чистење.Ласерското чистење работи во рамките на параметрите на прозорецот за да се отстранат загадувачите без да се оштети подлогата.Опремата е дизајнирана и произведена од Fortune Laser, поседува и прецизно ја владее врвната технологија за ласерско чистење од светска класа, која се користи во авијацијата, воздушната, бродоградбата, автомобилската, електронската индустрија и други области.

Следната слика го прикажува изгледот на системот за ласерско чистење од 500W.Системот интегрира ласерски генератор, ласерска глава, систем за водено ладење и систем за контрола.Тој е лесен и флексибилен, и пренос на оптички влакна.Опремата е лесна за употреба и ракување.Вклучете го напојувањето, извадете ја ласерската глава од кабинетот за складирање и изберете го соодветниот режим за чистење за да постигнете чистење.Ако ви треба машина за чистење со мала моќност, можетепроверете ја нашата врска

Главни карактеристики на машината за ласерско чистење 500W:

lИзворот на ласерот усвојува високоефикасен и високо интегриран наносекундински пулсен ласер со влакна.Просечната излезна моќност на ласерот е 500 вати, а максималната моментална максимална моќност може да достигне мегавати.
lУпотребата на извор на светлина со краток импулс од наносекунда може да го намали создавањето на топлина на деловите за чистење и во основа да реализира „ладен третман“.
lМеханизмот за чистење е селективна апсорпција, обезбедувајќи ефикасно отстранување на загадувачите без оштетување или менување на подлогата при работни услови на параметрите на прозорецот 4.
lОпремата прифаќа спроводливост на оптички влакна, која е лесна и флексибилна.Ласерската глава опремена со опремата може да се инсталира на механичката рака за да се реализира ефикасно автоматско чистење.
lЛасерската глава користи галванометар со голема брзина за да го конвертира точниот извор на светлина во линиски извор на светлина за да постигне поефикасно чистење.
lВисококвалитетни делови и додатоци, сите делови се гарантирани од меѓународни познати брендови;
lЗелен, еколошки и без загадување, глобално признат како најзелен и најеколошки метод за индустриско чистење;
lНајдобрата процесна поддршка во светот, сеопфатна процесна техничка поддршка од повратникот лекар и мастер чај

Вовед во опрема2
Вовед во опрема4

Технички параметри на машината за мини ласерско чистење на Fortune Laser

Модел

FL-HC500

Тип на ласер

Пулсот

 

Ласерска моќност

500 W

Начин на ладење

Водно ладење

Работна температура

10-40 ℃

Температура на складирање

-20-60℃

 

Опис на главните компоненти на целокупниот систем:

1.Извор на ласер:

Ласерскиот извор усвојува ласер со импулсно влакно со долг животен век на Raycus со висока ефикасност и висока интеграција.Ласерот може да работи непрекинато 24 часа и има работен век од ≥50.000 часа.

Технички параметри на изворот на ласер:

Максимална просечна моќност

500 W

Опсег на прилагодување на моќноста

10-100%

Ласерска излезна централна бранова должина

1064 nm

Максимална единечна пулсна енергија

25 mJ

Ширина на пулсот

130-160 ns (не може да се прилагоди)

Фреквенција на ласерски пулс

20-50 kHz

Стабилност на моќност

≤ 5%

Должина на проводни влакна

10 м

Минимален радиус на свиткување

30см

Ласерска безбедносна класификација

Класа 4

2.Ласерска глава за чистење

Внатрешната структура на ласерската глава главно ги вклучува системот за оптичка патека и системот на кола.Ласерската глава може да се инсталира на манипулаторот за да се реализира ефикасно автоматско чистење.Во исто време, главата на ласерот содржи видливо индикаторско светло што ја означува точката на фокус на ласерот, што е погодно за претходно идентификување на специфичната позиција на работното парче и програмирањето на манипулаторот.Оптичкото влакно го води ласерскиот зрак во главата на ласерот преку конекторот за оптички влакна, што се рефлектира од галванометарот и се фокусира на работната точка од леќата на полето за фокусирање за да се реализира ласерска обработка.

Вовед во опрема3

Рачна/Роботска рака Двојна намена 2Д ласерска глава

Техничките параметри на ласерската глава се прикажани во следната табела:

Име на параметар

Табела со параметри

Тип на ласерска глава

2Д ласерска глава

Работна фокусна должина

F150 (F200, F250, F300 Изборно)

Ширина на линијата за скенирање

100mm×100mm Прилагодлив

Тежина на главата на ласерот

≤ 2,5 кг

Ласерска безбедносна класификација

Ниво 4

3. Контролен систем

Софтверот на системот за ласерско чистење може да ги контролира поставките како ласерска енергија, фреквенција на пулсот, ширина на ласерско скенирање, брзина на скенирање и графика на скенирање.Домаќинот се контролира со екран на допир, со кинески интерфејс и дизајн против рефлексија на екранот на сончевата светлина.Оперативниот интерфејс е едноставен, а контролата е добра.Софтверот на системот за ласерско чистење има интерфејс со двојно корисничко ниво.Напредните корисници можат да ги приспособат сите параметри на ласерска обработка.Корисниците можат да избираат различни графики за обработка и можат однапред да ги складираат поставените ласерски параметри и графика за скенирање во системот, а обичните корисници можат директно да ги повикаат.

Во нормалниот кориснички режим, операторот треба само да го вклучи/исклучи системот, да избере еден од неколкуте режими за апликацијата и да кликнете на Подгответе за да ја изврши операцијата за чистење.Кога ќе се појави ненормален аларм на опремата, обичните оператори треба да го пријават инженерот за одржување назначен од опремата, а инженерот за одржување се најавува во напредниот кориснички режим за да изврши тестирање на опремата.

Вовед во опрема1 

Оперативен панел за корисник на системот

Колку чини машината за ласерско чистење?

Цената на машината за ласерско чистење е секако различна од цената на традиционалните методи за чистење.Во споредба со атрибутите на потрошен материјал потребни за традиционално чистење, еднократната инвестиција на машина за ласерско чистење во раната фаза е висока, а во процесот по чистењето нема да има дополнителни трошоци.Трошоци за потрошен материјал.Како опрема за ласерско чистење, нејзината цена главно зависи од различни конфигурации.На пример, ако се користи ласер со поголема моќност, цената дефинитивно ќе биде повисока.

Цените на истиот тип на машини за ласерско чистење во сегментот со ниска моќност често се малку различни, а да не ги спомнуваме оние во сегментот со ултра висока моќност: композитно ласерско чистење од повеќе од 8000 W што се користи за отстранување на боја на голема опрема како што се воздушната, бродската брза железница итн. Машините генерално се редизајнираат и се произведуваат според локацијата на опремата на купувачот, околината за употреба и другите услови, а цената често се одредува само по мерење на лице место.

Може да се каже дека машините за ласерско чистење купени од различни клиенти нема да бидат сосема исти.Затоа и не е баш со цена.И покрај тоа, опремата за чистење од истиот енергетски сегмент сè уште има општ ценовен опсег на пазарот.На пример, машината за ласерско чистење од 100-300W, сегашната пазарна цена е генерално помеѓу 20.000-60.000 долари;цената на машината за чистење од 1000 W е помеѓу 150.000-180.000 долари.Флуктуира според техничкиот процес и професионалното ниво на секој производител.

Која е разликата помеѓу машините за пулсно ласерско чистење со водено ладење и воздушно ладење?

Ладењето на ласерската машина е важно во работата на опремата.

Ласерскиот зрак доаѓа од рачна глава за чистење, тој се состои од активирано куќиште за да ги содржи оптичките компоненти во школка или куќиште за пиштол.Рачната глава за чистење може да се користи за безбедно насочување на ласерската енергија на површината што треба да се исчисти;ласерскиот зрак се аблира од површинските облоги, корозија и слично без да му наштети на подлогата.

lЛасерскиот резонатор за чистење со воздушно ладење и преносливата рачна глава за чистење се ладат од воздухот од околината со вентилатори и/или перки за ладење.

lЛасерското средство за чистење со вода се лади со чилер или кондензатор, преку цевки до ласерскиот резонатор и главата за чистење.

Разлика ласери со воздушно ладење и ладење со вода

lЛасери со воздушно ладење:

Помали операции

Компактен и пренослив

Помали трошоци, но повисоко одржување

Помалку заштита од ладење

lЛасери со водено ладење:

Индустриски средни и големи операции.

Висока енергетска ефикасност.

Речиси константни перформанси може да се постигнат, независно од температурата на околината.

Повисока почетна цена

Пониско одржување

IP62 Заштита од навлегување

Зошто машините за чистење со пулсен ласер нема да ги повредат подлогите?

Со нашите програмабилни пулсни ласери, кои ги комбинираат и хардверските и софтверските конфигурации, овозможуваат апсорпција на нечистотијата (рѓа, масло, боја, маснотии, лепила, сепаратори) каде што се случува ласерската аблација, односно отстранување на нечистотии, но контролира доволно енергија за да не се оштети подлога (челик, не'рѓосувачки челик, алуминиум, метали, бакар, камен, песочник, гранит, мермер...), затоа е особено погоден за чистење калапи, алати, автомобилски делови, машини и општо за реставрација.

Видео

Ефект на чистење на машината за ласерско чистење:

детал 5
side_ico01.png