• head_bander_01

Fortune Laser Pulses 500W Makinë pastrimi me laser ftohës me ujë

Fortune Laser Pulses 500W Makinë pastrimi me laser ftohës me ujë

Parametra fleksibël dhe të rregullueshëm

Pamje e thjeshtë dhe kompakte

Mund të përdoret për një kohë të gjatë

Dizajn i integruar i butonave dhe dorezave

12 mënyra të ndryshme për opsionet e ndërrimit të shpejtë


Detajet e produktit

Etiketat e produktit

Hyrje e Pajisjeve

Hyrje e Pajisjeve8

Sistemi i pastrimit me lazer impuls Fortunelaser FL-HC500 mund të përdoret për të pastruar nënshtresa të ndryshme metalike, si aliazh titani, aliazh alumini, aliazh me temperaturë të lartë, çelik inox, çelik karboni dhe pjesë të tjera shtresa oksidi sipërfaqësore, veshje, vaj, ndryshk, veshje dhe pastrime të tjera.Pastrimi me lazer punon brenda parametrave të dritares për të hequr ndotësit pa dëmtuar nënshtresën.Pajisja është projektuar dhe prodhuar nga Fortune Laser zotëron dhe zotëron saktësisht teknologjinë e pastrimit me lazer të nivelit të lartë të klasit botëror, e cila është përdorur në aviacion, hapësirë ​​ajrore, ndërtim anijesh, automobil, industri elektronike dhe fusha të tjera.

Fotografia e mëposhtme tregon pamjen e sistemit të pastrimit me lazer 500W.Sistemi integron gjeneratorin lazer, kokën lazer, sistemin e ftohjes së ujit dhe sistemin e kontrollit.Është i lehtë dhe fleksibël, si dhe transmetimi i fibrave optike.Pajisja është e lehtë për t'u përdorur dhe funksionuar.Nisni furnizimin me energji elektrike, hiqni kokën e lazerit nga kabineti i ruajtjes dhe zgjidhni mënyrën e duhur të pastrimit për të arritur pastrimin.Nëse keni nevojë për një makinë pastrimi me fuqi të ulët, mundenikontrolloni lidhjen tonë

Karakteristikat kryesore të makinës së pastrimit me lazer 500 W:

●Burimi i lazerit adopton një lazer me fibër pulsuese nanosekonda me efikasitet të lartë dhe shumë të integruar.Fuqia mesatare e daljes së lazerit është 500 vat, dhe fuqia maksimale e menjëhershme maksimale mund të arrijë megavat.
●Përdorimi i burimit të dritës me puls të shkurtër nanosekondi mund të zvogëlojë gjenerimin e nxehtësisë së pjesëve të pastrimit dhe në thelb të realizojë "trajtim të ftohtë".
●Mekanizmi i pastrimit është absorbues selektiv, duke siguruar heqjen efektive të ndotësve pa dëmtuar ose modifikuar nënshtresën në kushtet e funksionimit të parametrave të dritares 4.
●Pajisja miraton përcjelljen e fibrave optike, e cila është e lehtë dhe fleksibël.Koka lazer e pajisur me pajisje mund të instalohet në krahun mekanik për të realizuar pastrim automatik efikas.
●Koka e lazerit përdor një galvanometër me shpejtësi të lartë për të kthyer burimin e dritës në një burim drite linjë për të arritur pastrim më efikas.
●Pjesë dhe aksesorë të cilësisë së lartë, të gjitha pjesët janë të garantuara nga markat e famshme ndërkombëtare;
●E gjelbër, miqësore me mjedisin dhe pa ndotje, e njohur globalisht si metoda më e gjelbër dhe më miqësore me mjedisin e pastrimit industrial;
●Mbështetja më e mirë e procesit në botë, mbështetje teknike gjithëpërfshirëse e procesit nga mjeku i kthyer dhe çaji master

Hyrje e Pajisjeve2
Hyrje e Pajisjeve4

Parametrat teknikë të makinës së pastrimit me laser mini-lazer Fortune

Model

FL-HC500

Lloji lazer

Pulsi

 

Fuqia lazer

500 W

Mënyra e ftohjes

Ftohje me ujë

Temperatura e punës

10-40 ℃

Temperatura e ruajtjes

-20-60 ℃

 

Përshkrimi i komponentëve kryesorë të sistemit të përgjithshëm:

1. Burimi lazer:

Burimi i lazerit miraton lazerin me fibër pulsuese nanosekonda Raycus me efikasitet të lartë dhe integrim të lartë.Lazeri mund të funksionojë vazhdimisht për 24 orë dhe ka një jetëgjatësi prej ≥50,000 orësh.

Parametrat teknikë të burimit lazer:

Fuqia mesatare maksimale

500 W

Gama e rregullimit të fuqisë

10-100%

Gjatësia valore e qendrës së daljes së lazerit

1064 nm

Energjia maksimale e pulsit të vetëm

25 mJ

Gjerësia e pulsit

130-160 ns (jo e rregullueshme)

Frekuenca e pulsit lazer

20-50 kHz

Stabiliteti i fuqisë

≤ 5%

Gjatësia e fibrës përçuese

10 m

Rrezja minimale e përkuljes

30 cm

Klasifikimi i sigurisë me lazer

Klasa 4

2.Koka e pastrimit me laser

Struktura e brendshme e kokës lazer përfshin kryesisht sistemin e rrugës optike dhe sistemin e qarkut.Koka e lazerit mund të instalohet në manipulues për të realizuar pastrim automatik efikas.Në të njëjtën kohë, koka e lazerit përmban një dritë të dukshme treguese që tregon pikën e fokusit lazer, e cila është e përshtatshme për paraidentifikimin e pozicionit specifik të pjesës së punës dhe programimit të manipuluesit.Fibra optike drejton rrezen e lazerit në kokën e lazerit përmes lidhësit të fibrës optike, e cila reflektohet nga galvanometri dhe fokusohet në pikën e punës nga lentet e fushës së fokusimit për të realizuar përpunimin me lazer.

Hyrje e Pajisjeve3

Krah dore/robot Kokë lazer 2D me qëllime të dyfishta

Parametrat teknikë të kokës lazer tregohen në tabelën e mëposhtme:

Emri i parametrit

Tabela e parametrave

Lloji i kokës me lazer

Kokë lazer 2D

Gjatësia fokale e punës

F150 (F200, F250, F300 opsionale)

Gjerësia e linjës së skanimit

100mm×100mm E rregullueshme

Pesha e kokës me lazer

≤ 2.5 kg

Klasifikimi i sigurisë me lazer

Niveli 4

3. Sistemi i kontrollit

Softueri i sistemit të pastrimit me lazer mund të kontrollojë cilësime të tilla si energjia lazer, frekuenca e pulsit, gjerësia e skanimit me lazer, shpejtësia e skanimit dhe grafikët e skanimit.Pritësi kontrollohet nga ekrani me prekje, me ndërfaqe kineze dhe dizajn kundër reflektimit të ekranit të dritës së diellit.Ndërfaqja e funksionimit është e thjeshtë dhe kontrollueshmëria është e mirë.Softueri i sistemit të pastrimit me lazer ka një ndërfaqe me nivel të dyfishtë përdoruesish.Përdoruesit e avancuar mund të rregullojnë të gjithë parametrat e përpunimit me lazer.Përdoruesit mund të zgjedhin grafika të ndryshme të përpunimit dhe mund të ruajnë paraprakisht parametrat e vendosur lazer dhe grafikat e skanimit në sistem, dhe përdoruesit e zakonshëm mund t'i thërrasin drejtpërdrejt.

Në modalitetin normal të përdoruesit, operatori duhet vetëm të ndezë/fikë sistemin, të zgjedhë një nga disa mënyra për aplikacionin dhe të klikojë Përgatitja për të kryer operacionin e pastrimit.Kur shfaqet një alarm jonormal në pajisje, operatorët e zakonshëm duhet të raportojnë tek inxhinieri i mirëmbajtjes i caktuar nga pajisja dhe inxhinieri i mirëmbajtjes futet në modalitetin e avancuar të përdoruesit për të kryer testimin e pajisjeve.

Hyrje e pajisjeve 1 

Paneli i funksionimit të përdoruesit të sistemit

Sa kushton një makinë pastrimi me lazer?

Çmimi i një makine pastrimi me lazer është natyrisht i ndryshëm nga çmimi i metodave tradicionale të pastrimit.Krahasuar me atributet e materialeve harxhuese që kërkohen për pastrimin tradicional, investimi i njëhershëm i një makine pastrimi me lazer në fazën e hershme është i lartë dhe në procesin pas pastrimit nuk do të ketë kosto shtesë.Kostot e materialeve harxhuese.Si një pajisje pastrimi me lazer, çmimi i saj varet kryesisht nga konfigurime të ndryshme.Për shembull, nëse përdoret një lazer me fuqi më të lartë, çmimi do të jetë patjetër më i lartë.

Çmimet e të njëjtit lloj makinerish pastrimi me lazer në segmentin me fuqi të ulët shpesh janë paksa të ndryshme, për të mos përmendur ato në segmentin e fuqisë ultra të lartë: pastrimi i përbërë me lazer prej më shumë se 8000 W përdoret për heqjen e bojës në pajisje të mëdha si p.sh. hapësira ajrore, hekurudha me shpejtësi të lartë të anijeve, etj. Makineritë në përgjithësi ridizajnohen dhe prodhohen sipas vendndodhjes së pajisjeve të klientit, mjedisit të përdorimit dhe kushteve të tjera, dhe çmimi shpesh përcaktohet vetëm pas matjes në vend.

Mund të thuhet se makinat e pastrimit me lazer të blera nga klientë të ndryshëm nuk do të jenë saktësisht të njëjta.Kjo është arsyeja pse nuk është saktësisht çmimi.Megjithatë, pajisjet e pastrimit të të njëjtit segment energjetik kanë ende një gamë çmimesh të përgjithshme në treg.Për shembull, makina e pastrimit me lazer 100-300 W, çmimi aktual i tregut është përgjithësisht midis 20,000-60,000 dollarë;çmimi i makinës së pastrimit 1000 W është ndërmjet 150,000-180,000 dollarë.Ai luhatet sipas procesit teknik dhe nivelit profesional të secilit prodhues.

Cili është ndryshimi midis makinave të pastrimit me lazer me ftohje me ujë dhe ftohje me ajër?

Ftohja e makinës lazer është e rëndësishme në funksionimin e pajisjes.

Rrezja e lazerit vjen nga një kokë pastrimi e mbajtur me dorë, ajo përbëhet nga një strehë e ndezur për mbajtjen e komponentëve optikë në një predhë ose strehë arme.Koka e pastrimit me dorë mund të përdoret për të drejtuar në mënyrë të sigurt energjinë lazer në një sipërfaqe që do të pastrohet;rrezja e lazerit zhduket nga veshjet sipërfaqësore, korrozioni dhe të ngjashme pa dëmtuar nënshtresën.

●Rezonatori i pastrimit me laser me ftohje me ajër dhe koka portative e pastrimit me dorë ftohen nga ajri i mjedisit me ventilatorë dhe ose pendë ftohës.

●Pastruesi me laser i ftohur me ujë ftohet nga një ftohës ose kondensator, nëpërmjet tubave në rezonatorin lazer dhe kokën e pastrimit.

Dallimi me lazer me ftohje me ajër dhe me ujë

●Laser me ftohje me ajër:

Operacione më të vogla

Kompakt dhe i lëvizshëm

Më pak kosto por mirëmbajtje më e lartë

Më pak mbrojtje nga ftohja

●Laser me ftohje me ujë:

Operacione industriale të mesme dhe të mëdha.

Efikasitet i lartë i energjisë.

Performanca pothuajse konstante e arritshme, pavarësisht nga temperatura e ambientit.

Kosto më e lartë fillestare

Mirëmbajtje më e ulët

IP62 Mbrojtja nga depërtimi

Pse makinat e pastrimit me lazer me puls nuk do të dëmtojnë nënshtresat?

Me lazerët tanë pulsues të programueshëm, duke kombinuar si konfigurimin e harduerit ashtu edhe atë të softuerit, mundësojnë thithjen e papastërtive (ndryshk, vaj, bojë, yndyrë, ngjitës, ndarës) ku ndodh heqja me laser, pra heqja e papastërtive, por kontrollon energji të mjaftueshme për të mos dëmtuar nënshtresa (çeliku, inoksi, alumini, metalet, bakri, guri, gur ranor, granit, mermer…), prandaj është veçanërisht i përshtatshëm për pastrimin e kallëpeve, veglave, pjesëve të makinave, makinerive dhe restaurimit në përgjithësi.

Video

Efekti i pastrimit të makinës së pastrimit me lazer:

detaje5
side_ico01.png