• ulu_fanua_01

E fa'apefea ona galue le fa'amama leisa i le va'alele?

E fa'apefea ona galue le fa'amama leisa i le va'alele?


  • Mulimuli ia i matou i luga ole Facebook
    Mulimuli ia i matou i luga ole Facebook
  • Fa'asoa i matou ile Twitter
    Fa'asoa i matou ile Twitter
  • Mulimuli mai ia matou LinkedIn
    Mulimuli mai ia matou LinkedIn
  • Youtube
    Youtube

tekinolosi fa'amama leisae masani ona faʻaaogaina i luga ole togafitiga ole tino vaalele ile alamanuia aerospace.Pe a toe faʻaleleia ma tausia se vaalele, e matua manaʻomia le aveese o le vali tuai i luga o le faʻaulu ina ia faʻafefeteina ai le suauʻu fou sandblasting poʻo le pulumu uʻamea oneone ma isi auala masani ofa'amamāina o lugaata vali.

1 - 1

I le lalolagi,faiga fa'amama leisaua leva ona faʻaaogaina i pisinisi vaalele.O le pito i luga o le vaalele e manaʻomia ona toe vali pe a maeʻa se taimi, ae o le uluai vali tuai e manaʻomia ona aveese atoa aʻo leʻi valiina.O le auala masani e aveese ai vali masini e faigofie ona afaina ai le uʻamea o le vaalele, lea e aumaia ai lamatiaga natia i le saogalemu o le vaalele.I le fa'aaogaina o le tele o faiga fa'amama leisa, e mafai ona aveese atoa le vali mai le A320 Airbus i totonu o le lua aso e aunoa ma le fa'aleagaina o le u'amea.

2

Le mataupu faʻaletino o le faʻamamaina o le laser i le faʻamamaina o luga o vaalele:

1. O le la'au e fa'aosoina e le laser e fa'afefeteina e le fa'ama'i fa'aleaga i luga o le pito e togafitia.
2. O le faʻaaogaina o le malosi tele e fausia ai se plasma faʻalauteleina vave (maualuga le ionized kasa le mautu), lea e maua ai se galu teʻi.
3. O le galu fa'ate'ia e malepe ai mea leaga i ni vaega ma e teena.
4. E tatau ona pu'upu'u le lautele o le pusi malamalama e aloese ai mai le fa'atupuina o le vevela e ono fa'aleagaina ai le fa'afanua o lo'o togafitia.
5. O faʻataʻitaʻiga e faʻaalia ai pe a iai le oxide i luga o le uʻamea, o le plasma e gaosia i luga o le uʻamea.

3

Leisa depainting (leisa fa'amama) fa'ata'ita'iga i pa'u va'alele na fa'atinoina i le laser fluences o le 2-6 J/cmexp.A mae'a su'esu'ega su'esu'ega a le SEM ma le EDS, o le fa'ata'ita'iga sili ona lelei e aveese ai vali leisa e 5 J/cmex.O le saogalemu o le vaalele o le vaalele e sili ona taua, ma e leai se faʻalavelave faʻafuaseʻi e faʻatagaina.O le mea lea, afai e tatau ona faʻaaogaina lautele le faʻaogaina o le faʻaaogaina o le laser i le tausiga o le vaalele, e tatau ona iloa le faʻamamaina e le faʻaleagaina o le vaalele.

I lalo o tulaga eseese o le malosi o le laser, o le fete'ena'i ma le ofuina o meatotino o pu o le pa'u o le va'alele ina ua uma ona fa'amama sa su'esu'eina e le fa'amama leisa, ma sa iloiloina le fete'ena'iga ma le ofuina o isi vaega o le pa'u.Na faia faʻatusatusaga i faʻataʻitaʻiga ina ua maeʻa le masini masini ma le faʻamamaina o le laser.O faʻaiʻuga na faʻaalia ai o le faʻamamaina o le laser e leʻi faʻaitiitia ai le feteʻenaʻi ma le ofuina o meatotino o soʻo se vaega i luga o le paʻu o le vaalele.

Sa iloiloina le fa'aletonu o totoe, microhardness ma le pala o le pa'u o le va'alele ina ua mae'a le fa'amama leisa.Pe a faatusatusa i le oloina o masini ma le faamamaina o le laser, o taunuuga e faaalia ai o le faamamaina o le laser e le faaitiitia ai le microhardness ma le corrosion resistance o le paʻu o vaalele.Ae ui i lea, a maeʻa le faʻamamaina o le laser, o le paʻu o le vaalele o le a maua ai le faʻaleagaina o palasitisi, o se faʻafitauli e manaʻomia le faʻapitoa faʻapitoa pe a faʻaogaina le tekonolosi faʻamama leisa e togafitia ai le paʻu o le vaalele.

4

I le taimi o le tausiga o vaalele.E tatau ona aveese le vali i luga o le vaalele, ma e tatau ona asiasia le pa'u o le vaalele mo ni faaletonu o le pala ma ni ta'e vaivai e aloese ai mai faalavelave tau vaalele.O le mea lea, i le faagasologa o le aveeseina ma le faaeteete o le vali i luga o le paʻu o le vaalele, e tatau ona gauai faʻapitoa e tatau ona faʻamautinoa e le faʻaleagaina le substrate.

5

O faiga masani e aveese ai vali e aofia ai le faamamaina o masini, faamamaina o le ultrasonic, ma le faamamaina o vailaau.E ui lava o tekinolosi faʻamamāina o loʻo taʻua i luga o tekinolosi faʻamama matua, o loʻo i ai pea le tele o faʻaletonu.Mo se faʻataʻitaʻiga, o le faʻamamaina o le masini masini e matua faigofie lava ona faʻaleagaina ai mea faʻavae, o le auala o le faʻamamaina o vailaʻau o le a faʻaleagaina ai le siosiomaga, ma o le auala o le faʻamamaina o le ultrasonic e faʻatapulaʻaina i le tele o le mea faigaluega, ma e le faigofie. e faamama ai vaega tetele.

I tausaga talu ai nei, faʻatasi ai ma le televave o le atinaʻeina o tekinolosi faʻainisinia, ua avea le faʻamamaina o le laser ma tekinolosi faʻamama e sili atu le otometi, manino, ma taugofie.O tekinolosi fa'amama leisa ua fa'aaogaina lautele i le vali ma le 'ele'ese, fa'amama pa'u pa'u, puipuiga fa'aleaganu'u, fa'amama faaniukilia, ma isi.

Afai e te manaʻo e aʻoaʻo atili e uiga i le faʻamamaina o le laser, pe manaʻo e faʻatau le masini fufulu leisa sili mo oe, faʻamolemole tuʻu se feʻau i luga o la matou upega tafaʻilagi ma imeli saʻo mai!


Taimi meli: Oke-09-2022
side_ico01.png