• head_banner_01

Hvorfor flere og flere bruker laserrensemaskiner i bilindustrien

Hvorfor flere og flere bruker laserrensemaskiner i bilindustrien


  • Følg oss på Facebook
    Følg oss på Facebook
  • Del oss på Twitter
    Del oss på Twitter
  • Følg oss på LinkedIn
    Følg oss på LinkedIn
  • Youtube
    Youtube

I bilproduksjonsprosessen kan trekkesmøremidler eller kjølesmøremidler og antirustoljer som brukes, forurense bilkomponenter og alvorlig forringe kvaliteten på påfølgende høyenergisk sammenføynings- eller bindingsprosesser.I dettesprosess, sveiser og bindinger i drivlinjekomponenter må være strenge kvalitetsstandarder oppfylles.Derfor må fugeflatene rengjøres grundig.

Hvorfor flere og flere mennesker osselaserrensing for å erstatte tradisjonell rengjøring?Hva er forskjellen mellom laserrengjøring og tradisjonell rengjøring i bilapplikasjoner?

sergfd (1)

I bilindustrien må den gamle malingen på overflaten fjernes slik at den nye malingen kan påføres før karosseriet blir overhalt.

Det finnes mange tradisjonelle metoder for rengjøring av karosserilakker, inkludert mekaniske og kjemiske metoder.For de mekaniske metodene inkluderer høytrykksvannstrålefjerning, sandblåsing og stålbørstesliping.Og kjemiske metoder refererer hovedsakelig til kjemiske reagenser for malingsfjerning.Disse metodene har defekter som høye kostnader, høyt energiforbruk, lett forurensning og lett skade på overflaten av underlaget, og har etter hvert ikke klart å møte de moderne høye kravene til miljøvern av rengjøringsmetoder.

Den raske, automatiserte naturen til laserrengjøring muliggjør grundig rengjøring av overflaterester, noe som resulterer i sterke, tomrom- og mikrosprekkefrie sveiser og bindinger.I tillegg er laserrengjøring skånsom og prosessen er betydelig raskere enn andre metoder, fordeler som har blitt anerkjent av bilindustrien.

I det industrielle feltet, for å beskytte metall eller andre substratmaterialer, er overflaten generelt malt for å forhindre rust, oksidasjon og korrosjon.Når malingslaget er delvis avskallet eller overflaten må males på nytt av andre årsaker, må det originale malingslaget rengjøres helt.

sergfd (2)

Som svar på denne situasjonen har mange nye renseteknologier dukket opp, og laserrensing, som et av de viktige virkemidlene, har gradvis vist sin overlegenhet.Tilsvarende vil vi introdusere rengjøringsapplikasjonen avlaserrensemaskin i bilindustrien.

1. Det er en relativt komplett prosess forfjerne maling på overflatenav biler og prosessen for å fjerne primer for stålplater.Laserstrålen overføres av optisk fiber og skannes kontinuerlig for å fjerne malingslaget og primeren på overflaten av stålplaten, og etterlater en ren overflate på overflaten av stålplaten, som er egnet for ommaling eller ytterligere andre prosesser.

Bruken av denne laserrenseteknologien for å rengjøre bremseklosser til biler er et perfekt alternativ til tradisjonell overflaterengjøring.Den tradisjonelle rengjøringsprosessen for bilbremseklosser, for eksempel sandblåsing, er relativt upraktisk å rengjøre bakpanelet.Bruken av adaptiv laserrenseteknologi kan oppnå en automatisert måte å rengjøre bakplaten på bremseklossen for å møte den påfølgende belegningsprosessen.Selektiv fjerning, ingen skade på underlaget og raske rengjøringshastigheter er nøkkelfaktorer for laserrengjøring av maling.

sergfd (1)

2. Når folks gamle biler må pusses opp for å gjenopprette sin opprinnelige skjønnhet eller pusse opp sine gamle gjenstander, med økningen av laserkraft,laserrenseteknologivil spille en stor rolle.Dagens laserrengjøring kan rense og fjerne uønskede gamle overflater på nesten enhver bils gamle deler.For eksempel kan selv det forkrommede overflatelaget fjernes perfekt.Vanligvis må det toppforvitrede belegget på et kjøretøy fjernes helt før ny maling påføres.Siden de fysiske og kjemiske egenskapene til det øverste laget av maling er forskjellige fra primeren, kan kraften og frekvensen til laseren stilles inn til å fjerne bare det øverste laget av maling

sergfd (2)

Nye sveiseteknikker eller skjøteprosesser tatt i bruk i den kontinuerlige innovasjonen av bilteknologi krever perfekt forbehandling av de sveisede eller sammenføyde overflatene, og på dette tidspunktet kan laserrensing gi en tørr, presis og ikke-slipende rengjøringsbehandling, mens tradisjonell våtkjemisk rengjøring eller mekanisk sliping behandlingsmetoder er ofte vanskelig å oppfylle, og de fleste deler er nå laserrenset.

Oglaserrensing har mange fordelerover tradisjonell rengjøring:

1. Automatisert samlebånd: Laserrensemaskinen kan integreres med CNC-maskinverktøy eller roboter for å implementere fjernkontroll og rengjøring, som kan realisere automatisering av utstyr, danne produktsamlebåndoperasjoner og operere intelligent.

2. Nøyaktig posisjonering: bruk optisk fiberoverføring for å lede laseren for å gjøre den fleksibel, og kontroller lyspunktet til å bevege seg med høy hastighet gjennom det innebygde skanningsgalvanometeret, som er praktisk for ikke-kontakt vanskelig tilgjengelige deler som f.eks. som spesialformede deler, hull og spor som er vanskelig å nå med tradisjonelle rengjøringsmetoder.rengjøring av grunnlaser.

3.Ingen skade: kortsiktig påvirkning vil ikke varme opp metalloverflaten, og ingen skade på underlaget.

4.God stabilitet: Den pulserende laseren som brukes i laserrensemaskinen har lang levetid, vanligvis opptil 100 000 timer, med stabil kvalitet og god pålitelighet.

5. Lav vedlikeholdskostnad: ingen forbruksvarer forbrukes under bruk av laserrensemaskinen, og driftskostnadene er lave.I det senere stadiet er det bare linsen som må rengjøres eller skiftes regelmessig, og vedlikeholdskostnadene er lave, noe som er nesten vedlikeholdsfritt.

Ovennevnte er rengjøringsapplikasjonene og fordelene med laserrensemaskiner i bilindustrien.Bruken av laserpolering, overflaterengjøring og beleggfjerning utvides raskt.Avhengig av applikasjonen må pulsfrekvensen, energien og bølgelengden til laseren velges nøyaktig for å rengjøre, polere og fjerne målmaterialet.Samtidig skal enhver form for skade på grunnmaterialet forhindres.

Hvis du ønsker å lære mer om laserrengjøring, eller ønsker å kjøpe den beste laserrensemaskinen for deg, vennligst legg igjen en melding på nettsiden vår og send oss ​​en e-post direkte!


Innleggstid: 26. september 2022
side_ico01.png